Wpisy

  • sobota, 27 sierpnia 2016
    • Sun ( słońce )

      Dziwne to słońce od wczoraj...

      Tak operuje jakby atmosfery nie było...Sun ( Cologne ) -> DE

      Ufo o zachodzie słońca w dniu 28.08.2016 rzeźbi twarze...

      Niedziela ( Sunday )w Polsce była wyjątkowo pogodna - żadnej chmurki na niebie - wschód słońca bez żadnej mgiełki. Nagle o godz 5.38 - niebo zaciągnęło się mgiełką w ciągu kilku sekund...cdn...

      A po słońcu przychodzą burze...

      Szczegóły wpisu

      Komentarze:
      (0)
      Tagi:
      Autor(ka):
      krzychkizier
      Czas publikacji:
      sobota, 27 sierpnia 2016 20:33
  • wtorek, 16 sierpnia 2016
    • Ciekawe zjawiska

      Kliknij w poniższe zdjęcie, a dostaniesz powiększenie twarzy ludzkich.... Kiedy przyjechałem na wakacje do rodzinnego domu to bardzo często na pobudkę patrzę przez okno na niebo. Lubię oglądać wschody słońca.. Po kilku godzinnym przyglądaniu się poszczególnym postaciom stwierdziłem wyraźnie, że całość stanowi powalony na bok koń...cdn...

      W heraldyce jednorożec przedstawiany jest jako koń z rozdwojonymi kopytami i brodą, ogonem lwa oraz wydłużonym rogiem na czole[36]. Ze względu na fakt, że to legendarne stworzenie było symbolem Chrystusa – wcielonego Boga – oraz alegorią nieokiełznanych sił natury, motyw ten nie pojawiał się zbyt często we wczesnej heraldyce. Rozprzestrzenił się on dopiero w XVI w.[36] Jednorożec czasem pojawiał się z obrożą na szyi, co oznaczało, iż został >okiełznany. Później częściej wykorzystywano motyw z fragmentem łańcucha zwisającego z obroży, na znak, iż stworzenie wyzwoliło się.

      O świcie...w prawym dolnym rogu zdjęcia widac wyraźnie powtarzającą się twarz mężczyzny - tylko kogo ?

      Od 24 sierpnia zacząłem się dokładnie przyglądać chmurkom na niebie. I o dziwo zaczynam w chmurkach widzieć dziwne obrazy...poniższe zdjęcia wykonano w dniu 28 sierpnia 2016 roku w godzinach popołudniowych na trasie A4 w kierunku Krakowa...Przekaz Obcych ?

      przeważnie głowy ludzkie, ale nie tylko...

      white hors - biały koń ( kliknij w fotkę - >w prawym górnym rogu )

      Szczegóły wpisu

      Komentarze:
      (0)
      Tagi:
      Autor(ka):
      krzychkizier
      Czas publikacji:
      wtorek, 16 sierpnia 2016 09:30
  • środa, 10 sierpnia 2016
  • wtorek, 02 sierpnia 2016
    • Planeta Nibiru coraz bliżej Ziemi

      Wokół Planety X, zwanej też niekiedy Nibiru, powstało wiele teorii. Nie tylko tych związanych z jej istnieniem. Jedna z nich mówi, że planeta wypadnie z własnej orbity i uderzy w Ziemię na początku XXI wieku. Inne teorie mówią o niebezpiecznym zbliżaniu się Planety po jej eliptycznej orbicie. Co więcej, według obliczeń ma to nastąpić 24 września tego roku. Jeżeli nie uderzenie, to samo zbliżenie się Planety X do Ziemi może spowodować nieodwracalne w skutkach kataklizmy. Wiele osób uznaje to twierdzenie za prawdziwe, jako dowody podając wprowadzenie tzw. Marshal Law w USA, ustawy o stanie wyjątkowym, dającej nieograniczoną władzę prezydentowi nad wojskiem i praktycznie znoszącą prawa konstytucyjne. Kolejnym dowodem jest gromadzenie dużych ilości zapasów przez FEMA, na wypadek nadciągających kataklizmów. Naukowcy NASA twierdzą, że takie zdarzenie w obecnej chwili jest całkowicie niemożliwe i są w błędzie. Planeta Nibiru lub jakiekolwiek inne ciało niebieskie zbliżające się w kierunku Ziemi byłoby widoczne już w tym momencie i jest co potwierdzają różne narodowości na wszystkich kontynentach świata.

      Anunnaki...powrócą...

      Los Anunnaki...

      Szczegóły wpisu

      Komentarze:
      (0)
      Tagi:
      Autor(ka):
      krzychkizier
      Czas publikacji:
      wtorek, 02 sierpnia 2016 10:47
  • sobota, 13 lutego 2016
  • niedziela, 12 lipca 2015
  • czwartek, 21 sierpnia 2014
  • poniedziałek, 28 lipca 2014
    • kiedy na fb

      Jak reklamować się na postach ?

      http://www.turez.pl/4996/ 

      Rekomendacje Jen Picard
      Jen Picard we wrześniu 2013 napisała, że aby ustalić czas zagląda do statystyk fanpagea. Wyświetlają one informację o tym, w jakich godzinach najwięcej fanów zobaczyło posty opublikowane na fanpage’u. Po określeniu czasu największej oglądalności fanpage’a na 7.00 publikuje od 6.00 do 9.00. Następnie po sprawdzeniu, że najwięcej osób widzi posty od wtorku do soboty (w każdy dzień tyle samo osób 3.9k) wybiera wtorek jako najlepszy dzień na publikację treści. Badanie Bell Beth Cooper i Buffer Może więc wtorek jest najlepszy? Bell Beth Cooper w sierpniu 2013 przytoczyła badania Buffer, które mówią, że największe zaangażowanie posty na Facebooku osiągają w czwartek, z kolei „współczynnik szczęścia” Facebooka rośnie przez tydzień, aby osiągnąć najwyższy poziom w piątek. To by się zgadzało z wynikami Jen Picard. W przypadku jej profilu widoczność postów była niska w niedzielę i poniedziałek i większa, stała od wtorku do soboty. Badanie Dan Zarella i HubSpot W tym samym poście Bell Beth przytacza badania Dan Zarella z HubSpot z połowy 2011 roku. Ustaliła ona, że najwięcej treści na Facebooku jest udostępnianych dalej w sobotę. Jeśli chodzi o godzinę wskazuje ona 12.00 oraz 19.00 jako drugi czas gdy ludzie lubią udostępniać dalej treści. Udostępnianie to nie wszystko, liczy się także czas lajkowania i komentowania. Póki co wygląda jednak, że czym później w tygodniu udostępniamy treści to tym lepiej. Jeśli chodzi o godzinę nie ma jednoznaczności. Może to 7.00, 12.00 albo 19.00? Przyjrzyjmy się bliżej udostępnianiu. Która godzina jest najlepsza, aby je zyskać? Może badanie skracarki linków odpowie nam na to pytanie? Bit.ly opublikowało w połowie 2012 roku analizę czasów, gdy najwięcej osób wchodzi w linki skrócone, a następnie opublikowane na Facebooku. Z badania wynika, że najwięcej osób na Facebooku klika w skrócone linki w środę o godzinie 15.00. Natomiast ogólnie najwięcej kliknięć zyskują linki w środku tygodnia od 13.00 do 16.00. Kliknięcia rosną po godzinie 9.00, a o 16.00 zaczynają spadać. Na razie wygląda na to, że niedziela i poniedziałek to najgorsze dni na publikację czegokolwiek. Zostają: wtorek, środa, czwartek, piątek i sobota. Każdy kolejny dzień to większe zaangażowanie. W sobotę najwięcej ludzi udostępnia treści dalej, a w linki klika w środę. Przy czym jeśli chodzi o godzinę to póki co wiemy, że najwięcej treści ludzie udostępniają dalej o 12.00 i 19.00, a najwięcej klikają w udostępnione treści o godzinie 15.00. To ciekawa rozbieżność. Jedno jest pewne, ludzie czytają zlinkowane treści o 15.00. Udostępniają je z kolei 3 godziny wcześniej, albo 4 godziny później. Przed przeczytaniem, po zapoznaniu się z opisem, aby wrócić do nich później? A może po przeczytaniu, gdy znowu zobaczą je na tablicy i uznają za warte polecenia dalej? Na razie to pytania otwarte...

       

      Szczegóły wpisu

      Komentarze:
      (0)
      Tagi:
      Autor(ka):
      krzychkizier
      Czas publikacji:
      poniedziałek, 28 lipca 2014 01:02
  • środa, 16 lipca 2014
    • drukowane jedzenie

      Wkrótce wszyscy będziemy jeść drukowane jedzenie: Posiłki wytworzone w technologii druku 3D to wcale nie melodia przyszłości.....Właśnie takie dania chce serwować firma Reimagine Food.

      Przedstawiciele Reimagine Food zapowiedzieli organizację kolacji, na której będą serwowane posiłki stworzone w technologii druku 3D. Potrawy będą podawane na drukowanych talerzach, do ich konsumpcji goście użyją drukowanych sztućców, a usiądą na drukowanych krzesłach. Wystrój specjalnie przygotowanego miejsca degustacji będzie zaprojektowany przez architekta José Ramóna Tramoyer.

      Turez Hotele

      Szczegóły wpisu

      Komentarze:
      (1) Pokaż komentarze do wpisu „drukowane jedzenie”
      Tagi:
      Autor(ka):
      krzychkizier
      Czas publikacji:
      środa, 16 lipca 2014 17:56
  • niedziela, 29 czerwca 2014
    • Polski Cydr

      Cydr jako trunek jest szczególnie popularny w Wielkiej Brytanii, północnej Francji, Belgii, Irlandii i Litwie, jednak jego popularność w Polsce ostatnimi czasy również rośnie. Świeży aromat i lekko słodkawym - orzeŸźwiający smak jabłek, bardzo dobrze gasi pragnienie, szczególnie w upalne letnie dni.

      Istnieje wiele odmian cydrów jednak generalnie można podzielić na cydry zwykłe (otrzymujemy bardzo lekkie klarowne wino) i musujące (otrzymujemy napój w smaku podobny do piwa). W obu przypadkach jednak przebieg fermentacji cydru jest bardzo krótki i podobny do produkcji piwa.

      Do sporządzenia 10 litrów cydru będziemy potrzebowali:

      Produkty / Moc wina 5% Owoce [kg] 15,5 Drożdże Riesling, Sautemes lub Tokaji

      Pozostałe składniki -  Pożywka dla drożdży

      Przygotowanie: Produkcja domowego cydru różni się od wyrobu wina jabłkowego tym, że nie dodajemy do moszczu cukru (oczywiście nie licząc cukru potrzebnego do otrzymania dwutlenku węgla w cydrze musującym). Dobór odpowiednich owoców to praktycznie największy problem na jaki się natkniemy. Najlepszy cydr wyjdzie z różnych gatunkowo jabłek – 40% kwaśnych, 60% słodkich. Jeżeli są to jabłka kupowane w marketach należy koniecznie wszystkie opłukać pod ciepła wodą aby usunąć konserwant ze skórki. Sok z jabłek najlepiej wycisnąć za pomocą sokowirówki – najpierw jednak jabłka musimy pokroić na kawałki (nie obieramy ze skórki). Można użyć również prasy do owoców jednak wtedy należy wcześnie rozdrobnić owoce do postaci miazgi. Po uzyskaniu soku najlepiej odstawić płyn na 2-3 godziny w chłodne miejsce – po tym czasie na powierzchni pojawi się czapa z resztek owoców którą zbieramy - w ten sposób moszcz który uzyskamy będzie bardziej klarowny. Następnie moszcz przelewamy do balona, dodajemy pożywkę i dobrze namnożone drożdże. Fermentacje należy przeprowadzać w temperaturze około 20-24 stopni Celsjusza.

      Turez Hotele

      Szczegóły wpisu

      Komentarze:
      (0)
      Tagi:
      Autor(ka):
      krzychkizier
      Czas publikacji:
      niedziela, 29 czerwca 2014 07:01